DAT reikt eerste videolabels uit

Na de lancering van het kwaliteitslabel voor video in het najaar van 2020, zijn RTL Belgium en DPG Media vandaag de eerste premium uitgevers die mogen uitpakken met een DAT label voor video.

De kwaliteitsvereisten die videopublishers moeten respecteren werden in samenwerking met VIA opgesteld en voldoen aan hoogwaardige standaarden. Naast brand safety, ad fraud en gegevensbescherming (die ook voor displaylabels gelden) werden de vereisten met betrekking tot gebruikerservaring en viewability bijgeschroefd voor video-advertenties :

 • Content korter dan 30 sec. bevat geen advertenties
 • Content korter dan 1 minuut bevat maximaal 15 sec. adverteerruimte
 • Content tussen 1 en 2 minuten bevat maximaal 20 sec. adverteerruimte
 • Content langer dan 2 minuten bevat maximaal 20% adverteerruimte

De viewabilitystandaarden hebben specifieke industriebenchmarks. Gelabelde uitgevers dienen een zichtbaarheidsgarantie te bieden van minstens 68% op desktop en 64% op mobile.

“De komst van het DAT-videolabel is voor IP Belgium het gelukkige resultaat van een uniek en zeer belangrijk initiatief voor de reclamemarkt. Het erkent het geëngageerde en verantwoordelijke werk van onze uitgevers, die veilige en kwaliteitsvolle omgevingen garanderen. We hopen dat deze eerste websites zullen gevolgd worden door anderen, wat het premium karakter van de media die we vertegenwoordigen beter zal benadrukken.” Edouard De Witte (hoofd van digitale MDI IP België)

“De digitale acceleratie is vorig jaar in een nog hogere versnelling geraakt. Door het grote aandeel van digitale investeringen in de totale mediamix, worden transparantie en kwaliteitsgaranties binnen het digitaal eco-systeem steeds belangrijker voor adverteerders.  Het DAT Label, naast display nu ook voor online video beschikbaar, is een belangrijke eerste stap en we hopen dat steeds meer websites zich aansluiten.” -Olivier Van Zeebroeck (DPG Media, Digital director)

DPG Media (HLN, De Morgen en 7sur7), die reeds een displaylabel bezat, heeft evenals Roularta (Knack) en Rossel (Sudpresse en LeSoir) voor het komende jaar zijn displaylabel hernieuwd.

Digital Ad Trust Belgium roept geïnteresseerde display- en video-uitgevers op om de kwaliteit van het lokale digitale medialandschap verder te stimuleren en hun kandidatuur in te dienen via www.digitaladtrust.be . De nieuwe aanvragen kunnen nog tot 25 maart ingediend worden.

Schrijf in voor newsletter

Related content

 • Play

  Attention, a key metric for your video plan

 • Play

  The Power of TV in the Attention Economy

 • Play

  The 2022 Reports

 • Play

  93% van alle video reclame komt van de broadcasters.

 • Play

  Global TV deck 2021

Vul dit formulier in om het bestand te downloaden

Ik wil graag op de hoogte blijven van de activiteiten van VIA