• Soniq

Winner SONIQ AWARD 2020 : Mobile Vikings

Context

Mobile Vikings is actief in de markt van de mobiele telecomproviders, waar het een klein maar rebels challenger merk is. Mobile Vikings concentreert zich al vanaf haar ontstaan in 2009 op de zogenaamde heavy data users: Belgen die bovengemiddeld veel mobiele data gebruiken (2,5 keer zo veel als het nationale gemiddelde).

Idee: audio voorop, ook in video

De campagne, en bijhorende sonic branding, moest een nieuw Mobile Vikings aanbod in de markt zetten: een dataplan met 20 GB data. De campagne moest ook trouw blijven aan de merkwaarden van Mobile Vikings: hedendaags, alternatief, inventief, klantgericht, eerlijk en anders dan de grote spelers.

Mobile Vikings moest zijn doelgroep doen beseffen dat ze geen telefoonabonnement nodig hebben, maar een mobiele data abonnement. We tonen in onze campagne dat je zonder data niet alles kan doen wat je wil doen. Gaande van belangrijke dingen zoals de weg vinden met Google Maps tot minder belangrijke dingen zoals foto’s instagrammen van je laatste portie sushi. Mobile Vikings is de enige provider die begrijpt hoeveel vrijheid mobiele data je geeft. Bij Mobile Vikings gaat het niet over mobiele data, maar over een manier van leven.

Wetende dat we met de campagne vooral te zien zouden zijn op tv, op sociale media en te horen op de radio voor een relatief lange campagneperiode, zochten we een concept waarin we eenvoudig konden variëren en waarin de kijker steeds nieuwe details kon vinden. We zochten dus eerder een vorm van entertainment. We legden onszelf daarom drie criteria op: anders zijn, mensen laten lachen en onze campagne laten delen op hun social media kanalen.

De executie: een hit is geboren

We wisten dat we om onze jongere doelgroep te boeien geen klassieke radiospot moesten schrijven maar wel een nummer. Daaruit volgt ook: geen klassieke tv spot, maar een videoclip. En welk nummer past beter bij de mogelijkheden die data ons geven dan Da Da Da, de 80’s culthit van Trio? We schreven onze cover helemaal in functie van het belichten van de voordelen van eindeloze mobiele data. Het spreekt voor zich dat we Da Da Da herdoopten naar Da Da Ta. We lanceerden het nummer in ‘preview’ op Q Music en Fun Radio, net zoals een echt nummer gelanceerd wordt.

Da Da Ta gaf ons de vrijheid om eindeloos te variëren met nieuwe situaties, nieuwe manieren om data te gebruiken en was een concept dat zich moeiteloos leende tot Top Topicals. Kerstmis vroeg om een nieuwe Da Da Ta strofe. En zodra we zagen dat het liedje populair werd, konden we het niet laten om ook een karaokeversie te maken.

Schrijf in voor newsletter

Related content

  • SONIQ AWARD 2020

  • Finalist SONIQ AWARD 2020: Luminus

  • Finalist SONIQ AWARD 2020: MIVB-STIB