VIA ondersteunt CommToZero

De coalitie CommToZero verenigt Belgische adverteerders, agentschappen, en media. Zij heeft het initiatief genomen om de communicatiesector te helpen de overgang naar duurzaamheid op twee niveaus te versnellen:

  • Een duurzamer consumentengedrag stimuleren, met de juiste milieuclaims
  • De koolstofvoetafdruk in de communicatiewaardeketen verlagen.

CommToZero.be: nieuw duurzaamheids-platform voor marcom-industrie

Bedrijven worden aangespoord hun rol te spelen in de aanpak van klimaatverandering en andere milieurampen, niet alleen zijn zij deels deel van het probleem, maar de milieufactor zal een beslissende rol spelen in het voortbestaan van hun bedrijf op lange termijn.

Hetzelfde geldt voor de communicatie-industrie en de media, aan wie vaak verweten wordt aan te sporen tot overconsumptie en en zich in te laten met greenwashing boodschappen.

Om te voorkomen dat er een wildgroei aan initiatieven zou ontstaan, werd op 2 mei de CommToZero-coalitie opgericht, waaraan alle Belgische marcom-verenigingen, creatieve- en media agentschappen én de media zelf (via hun federatie of rechtstreeks) deelnemen en bijdragen.

Zij hebben het initiatief genomen om de communicatie-industrie te helpen bij het versnellen van de duurzaamheidstransitie op twee niveaus: duidelijke regels vooropstellen en doen respecteren op het vlak van greenwashing de CO2-voetafdruk van de communicatiesector verlagen.

Zero Greenwashing en Zero Carbon

Concreet lanceren we vandaag het CommToZero.be – platform, waarop alle informatie, tools en initiatieven omtrent Zero Greenwashing en Zero Carbon worden samengebracht. Te beginnen met de publicatie van de Zero Greenwashing Guide, die downlaadbaar is op de CommToZero.be-site en waarin de 6 te volgen richtlijnen zijn samengevat, die door de JEP zullen worden opgevolgd.

Einde september lanceren we ons partnership met carbon experten, die aan alle de Belgische marcom- bedrijven een In-House Carbon Calculator zal aanbieden aan zeer democratische prijzen, evenals de nodige opleidingen voor learnings en acties, met het doel de In-House Carbon emissies te reduceren (of te compenseren).

Kort nadien lanceren we de Production Carbon Calculator; een gratis webbased tool om de carbon-uitstoot van campagneproducties te meten en te reduceren. Tegelijkertijd lanceren we een Media Carbon Calculator, die hetzelfde doet voor de mediaplannen; in eerste instantie gebaseerd op generieke data per medium, begin volgend jaar op basis van de data van de Belgische media.

De partners van de coalitie zijn er zich van bewust dat niet alles vanaf dag één ‘up & running’ zal zijn, maar de intentie is er om hier met de ganse industrie een collectief succes van te maken!

Voor meer informatie: contacteer Victor Buisseret, Afgevaardigde CommToZero op info@commtozero.be

Schrijf in voor newsletter

Related content

    Vul dit formulier in om het bestand te downloaden

    Ik wil graag op de hoogte blijven van de activiteiten van VIA