De totale video consumption in kaart gebracht.
Dit is de 4e editie van deze studie. Ze geeft een volledig overzicht van de videoconsumptie in België, ongeacht het gebruikte platform of apparaat.
3.154 mensen tussen 18 en 64 jaar namen deel aan deze online enquête (Kantar). Het veldwerk vond plaats tussen 30 september en 3 november 2024.
5 zijnde het aantal uren per dag dat wordt besteed aan het bekijken van video’s, ongeacht het platform. Dit cijfer is stabiel ten opzichte van 2023. Van deze 5 uur wordt 3 uur (179 min.) besteed aan het bekijken van video’s op televisie. De smartphone wordt het op één na populairste apparaat, net voor de pc/laptop (50 en 48 min.).
57 zijnde het deel van de videoconsumptie dat is gewijd aan tv-programma’s : live, in TSV of via BVOD-platformen. SVOD-diensten (Netflix, Disney+, enz.) zijn goed voor 20% van het totaal, ruim voor de 9% aan video’s op internet (YouTube) en de 8% aan video’s op sociale media (Instagram, TikTok, enz.). TV is ook de leider in de leeftijdsgroep 18-34 jaar, met een totaal videoconsumptieaandeel van 38%, vóór SVOD (27%) en internetvideo’s (13%).
Tot slot komt het cijfer 87 overeen met het percentage van alle videoreclame dat op tv te zien is.
Van de 16 minuten videoreclame die we elke dag bekijken, worden er 14 gezien op tv-zenders (live, op TSV of via BVOD-platformen). Een indrukwekkend cijfer, dat net zo indrukwekkend is voor de leeftijdsgroep 18-34 jaar: 73% van de videoadvertenties in deze doelgroep wordt op tv bekeken.
Dankzij de constante evolutie en de ontwikkeling van alternatieve kijkmogelijkheden die niet lineair zijn (TSV, BVOD) blijft tv duidelijk dominant, zowel wat betreft de dagelijkse videoconsumptie als de blootstelling aan reclame.
Vul dit formulier in om het bestand te downloaden